لو عايزة تلوّني البيض باللون البنفسجي..
يبقى استخدمي قشر الباذنجان، وممكن تضيفي عليه كمية كبيرة من ورق البصل الأحمر.
لو عايزة تلوّني البيض باللون البمبي بدرجاته..
يبقى استخدمي البنجر الأحمر، وضيفي إليه عصير فراولة مركّز وقشر البصل الأحمر والكركديه.
البيض الملوّن بأكثر من لون
لو عايزة تلوّني البيض باللون الأصفر بدرجاته..
يبقى استخدمي أوراق البصل البرتقالي أو قشر الموالح زي البرتقال أو اليوسفي، وضيفي إليه الجزر المبشور أو الكمون أو الكركم.
لو عايزة تلوّني البيض باللون الذهبي..
يبقى استخدمي قشر التفاح الأصفر، وضيفي إليه أوراق البقدونس.
لو عايزة تلوني البيض باللون الأخضر..
يبقى استخدمي أوراق السبانخ والبقدونس.
لو عايزة تلوني البيض باللون البني..
يبقى استخدمي القهوة أو الشاي المغلي.
ودي الطريقة:
دي أبسط وأسهل طريقة ممكن إنك تعمليها علشان تحصلي على الألوان اللي أنتِ عايزاها..
1- هتلسقي البيض عادي جداً زي ما أنتِ بتسلقيه.
2- أثناء ما البيض بيتسلق هتملي إناء به مية، وتضيفي إليه ملعقة خل صغيرة علشان تثبتِ اللون، بعد كده تضيفي إليها أي إضافات من اللي إحنا قولنا عليها فوق على حسب اللون اللي أنتِ عايزاه، وتسيبي المية بالإضافات دي تغلي كويس أكتر من مرة علشان المية تتلون باللون اللي أنتِ عايزاه بعد كده اطفي البوتاجاز.
3- سيبي المية الملوّنة لغاية ما تبرد، وبعد كده ضيفي إليها البيض المسلوق، وسيبيه فيها لمدة خمس دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البيض إتلوّن بلون المية.
يبقى استخدمي قشر الباذنجان، وممكن تضيفي عليه كمية كبيرة من ورق البصل الأحمر.
لو عايزة تلوّني البيض باللون البمبي بدرجاته..
يبقى استخدمي البنجر الأحمر، وضيفي إليه عصير فراولة مركّز وقشر البصل الأحمر والكركديه.
البيض الملوّن بأكثر من لون
لو عايزة تلوّني البيض باللون الأصفر بدرجاته..
يبقى استخدمي أوراق البصل البرتقالي أو قشر الموالح زي البرتقال أو اليوسفي، وضيفي إليه الجزر المبشور أو الكمون أو الكركم.
لو عايزة تلوّني البيض باللون الذهبي..
يبقى استخدمي قشر التفاح الأصفر، وضيفي إليه أوراق البقدونس.
لو عايزة تلوني البيض باللون الأخضر..
يبقى استخدمي أوراق السبانخ والبقدونس.
لو عايزة تلوني البيض باللون البني..
يبقى استخدمي القهوة أو الشاي المغلي.
ودي الطريقة:
دي أبسط وأسهل طريقة ممكن إنك تعمليها علشان تحصلي على الألوان اللي أنتِ عايزاها..
1- هتلسقي البيض عادي جداً زي ما أنتِ بتسلقيه.
2- أثناء ما البيض بيتسلق هتملي إناء به مية، وتضيفي إليه ملعقة خل صغيرة علشان تثبتِ اللون، بعد كده تضيفي إليها أي إضافات من اللي إحنا قولنا عليها فوق على حسب اللون اللي أنتِ عايزاه، وتسيبي المية بالإضافات دي تغلي كويس أكتر من مرة علشان المية تتلون باللون اللي أنتِ عايزاه بعد كده اطفي البوتاجاز.
3- سيبي المية الملوّنة لغاية ما تبرد، وبعد كده ضيفي إليها البيض المسلوق، وسيبيه فيها لمدة خمس دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البيض إتلوّن بلون المية.